24 Mayıs 2014 Cumartesi

Kitap Fuarı Ganimetlerim

  1 aydan kısa bir süre önce Malatya Kitapo Fuarı'ndaydım. Bu sene en fazla 1-2 ucuz kitap alırım diye gitmiştim; ama en sevdiğim/merak ettiğim yazarların kitaplarına rastlayınca bu sözümü pek tutamadım. Kim mi bu yazarlar? İşte kendileri:
Edgar Allan Poe

George R. R. Martin
































23 Mayıs 2014 Cuma

100 Sayfa Kuralı


"100 Sayfa Kuralı" aslında zaman içinde kendi kendime uydurduğum bir kural; ama gerçekten, deneyimlerime dayanarak, en az %90 etkili olduğunu söyleyebilirim. Peki nedir bu "100 Sayfa Kuralı"? Hemen açıklayayım:

19 Mayıs 2014 Pazartesi

KİTAP HIRSIZI

PUAN: 8.9/10

   KİTABIN KONUSU
 Kitabımızın Nazi Almanya'sında, ailesinden ayrılmak zorunda kalan ve bir bakıcı ailenin yanında yaşamaya başlayan "kitap hırsızı" Liesel'in başından geçenleri anlatıyor.

   NEREDEN ESTİ?
 Bu kitabı internette birkaç yerde(tam olarak hatırlayamıyorum) görmüştüm ve hakkında çok iyi yorumlar okumuştum. D&R'da Martı Yayınları'ndaki indirime rastladığımda, yine aynı yazarın "Hiç Kimse Sıradan Değildir" kitabıyla beraber 10'ar liradan almıştım ikisini:)

   5 YORUM
1-Daha kısa olduğu için, okumaya, yazarın "Hiç Kimse Sıradan Değildir" kitabından başlamıştım. Bu kitapla ilgili yorumlarıma BURADAN ulaşabilirsiniz. Yazarın bu kitabı çok sade, akıcı ve dinamikti. Yazı tipi, punto büyüklüğü, satır aralıkları falan bu kitaba benzediği için "Kitap Hırsızı"nı da böyle bir kitap sandım, ama karşıma çok daha farklı (iyi manada) bir kitap çıktı. Bu defa daha derin ve ağır bir kitap okumaya başladığımı daha ilk bölümlerden itibaren anladım. Kitap yine ilk kitap gibi akıcı ve dinamik tabii ki ama bu kitabın edebi yönü daha ağır basıyor diyebilirim. Bu da kitabı benim için çok değerli kıldı açıkçası. Siz de -eğer hala okumadıysanız-kitaptaki bazı cümleleri tekrar tekrar okuyup, üzerinde uzun süre düşünmeye başladığınızda ve kitabın size bir şeyler kattığını farkettiğinizde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız muhtemelen.

2-Kitap, kahraman ve ilahi bakış açılarıyla yazılmış diyebiliriz.Evet, anlatıcımız çok farklı biri olduğu için bu iki bakış açısını aynı anda görebiliyoruz aslında; yoksa çok sık rastlanmıyor bu iki anlatım şeklinin aynı anda bulunmasına. Ama kitaptaki tüm olayları anlatan bu şahsımızın kim olduğunu söylemeyeceğim. O kendini bilir! Şaka şaka; ama gerçekten çok orijinal bir fikir olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Tabii bu orijinal fikri eline yüzüne bulaştırmadan, ustaca uygulayan yazarı da tebrik etmeden geçmemek gerek.

Alkışlar Markus Zusak'a!

18 Mayıs 2014 Pazar

Narnia'ya Giriş-3

 Eveeet. Narnia'ya Giriş'in son bölümüyle karşınızdayım! Yazının ilk bölümüne BURADAN, 2. bölümüne ise ŞURADAN ulaşabilirsiniz :)

 İlk yazımda Narnia Günlükleri'nin kitaplarından, 2. yazımdaysa TV uyarlamalarından bahsetmiştim. Bu son bölümde ise son olarak serinin sinema filmlerinden ve oyunlarından bahsetmeyi düşünüyorum. İşte başlıyoruz:

 Serinin sinema filmi olarak 3 adet filmi bulunmakta. İşte o filmlerimizin afişleri:

Aslan,Cadı ve Dolap
Prens Caspian
Şafak Yıldızının Yolculuğu

LinkWithin