19 Aralık 2014 Cuma

2015 Yılı Öncelikli Kitaplar Listem

  2015 yılına sayılı günler kalmasıyla birlikte herkes gibi benim de kafamda yeni yıla dair planlar (her ne kadar çoğunu gerçekleştiremeyeceğimi bilsem de) oluşmaya başladı. Bu planlarımdan biri de yeni yılda okumaya öncelik vermeyi düşündüğüm kitaplarla ilgili. Bu nedenle dün gece kitaplıklarımı inceleyip, yeni yılda okumaya öncelik vereceğim 22 kitabın listesini yaptım. Her bir kitaba neden öncelik verdiğimi tek tek yazmaktansa, neden bu kitaplara öncelik verdiğimi birkaç başlık altında topladım. İşte nedenleriyle birlikte, öncelikli 22 kitabım:
EDİT: Şu an 2015 yılı bitti ve listedeki kitaplardan okuduğum ve okuyamadığım kitapları altlarına not düştüm.

1-)Yazarına hayran olduğum için yazarlarından torpilli kitaplar:
Okudum.

Okudum.

Okudum.

Okudum.

Okudum.





2-)Çeşitli ortamlarda, büyük övgülere mashar olmuş ve merakla okumak istememe neden olmuş kitaplar:
Okudum.
Okudum.

Okuyamadım.


Okuyamadım.

İlk kitabı okudum.
Okudum.




3-)1 veya 1'den fazla kitabını okuyup, devamı için olağanüstü derecede heyecanlandığım ve merak ettiğim seri kitapları:
Okudum.

Okudum.

Okuyamadım.

Okuyamadım.

Okudum.

Okudum.

Okuyamadım.

4-)Kitaplığımda uzunsüredir bulunan, neredeyse zaman aşımına uğramak üzere olan ve okumayı çok istediğim kitaplar:
Okuyamadım.

Okuyamadım.
EXTRA-) Harry Potter serisi tekrar-okuma (Uzun yıllardır tüm seriyi şöyle tekrardan bir okumak istiyordum, bu yıla kısmet olur umarım):
Seriye başlayıp, ilk 2 kitabını bitirdim.
                                                            -SON-

8 yorum:

  1. Müthiş bir liste! Ben de bu sene epik fantezi okumayı düşünüyorum bol bol. İnşallah hedeflerimize ulaşırız =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sercan. Game of Thrones'un yeni sezonu başlamadan şu son 3 kitabı bitirebilirsem benim için çok iyi olacak. O yüzden ilk o kitaplarla başlarım diye düşünüyorum, diğer kitaplardan da beklentim yüksek zaten. Rahat rahat okurum onları da sanırım:) Sana da şimdiden yeni yıl okuma maratonunda iyi şanslar:)

      Sil
    2. GoT'un en iyisi 3.süydü. Yerimde duramamıştım okurken =)

      Sil
    3. Ben de 3. kitapla ilgili böyle çok fazla olumlu yorum gördüm ama 2. kitabı bitirdikten sonra vizeler başladı ve geçen hafta bitti. Önümüzdeki 2 hafta da finaller var. Bu kitaba kendimi tam vermek istediğim için, sınav endişesi olmadan okumak istedim. Ama şu an bile kendimi zor tutuyorum okumaya başlamamak için. Sen de hiç yardımcı olmuyorsun:)

      Sil
    4. Tut kendini tut. Benimde şimdi, şu an Locke Lamora'nın Yalanlarına başlayasım var ve yarın finaller var. Tutmalıyız :D

      Sil
    5. Bu yorumu yazdıktan sonra gece rüyamda Game of Thrones'u gördüm zaten. Rüyamda bile spoiler yiyodum (ölen ölene). Şu finaller hemen bitse çok iyi olacak:)

      Sil
  2. Benimde büssürü kitabım var 2015 te biter mi acaba :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimalle yeni çıkan kitapları görüp onları alacağız ya da arkadaşımızdan veya kütüphaneden falan ödünç kitap alıp elimizdeki kitap sayısını artırıp, okumak istediğimiz kitapları ileri bir tarihe, belki de gelecek yıla atacağız:) En azından ben her yıl aynı hataya düşüyorum:) O yüzden böyle bir liste yaptım zaten, sana da tavsiye ederim. Şimdiden, kitaplarını bitirmede bol şanslar:)

      Sil

LinkWithin