9 Ağustos 2015 Pazar

BABAM SÜT PEŞİNDE

PUAN: 8,8/10

KİTABIN KONUSU
                    
-Alıntıdır.-
Güne iyi başlayabilmek için güzel bir kahvaltı yapmak şart kuşkusuz. Mis gibi kızarmış ekmek, biraz tereyağı, lezzetli peynirler, ev yapımı reçeller ve daha neler neler… İşte tam da böyle bir sofranın hayaliyle güne uyanan iki kardeş kahvaltı hazırlamak için buzdolabını açtıklarında büyük bir sorunla karşılaştılar. Afiyetle sofraya oturabilmeleri için önemli bir eksikleri vardı: Islak-beyaz-içecek-şey. Yani SÜT! Açlıktan karınları guruldayan çocuklarının hayal kırıklığına kayıtsız kalamayan babaları bir şişe süt almak için soluğu evlerinin köşesindeki bakkalda aldı. Fakat dakikalar dakikaları kovaladı. Beş dakikalığına evden ayrılan babaları bir türlü eve dönmek bilmedi. Ta ki, uzun süre sonra elinde bir şişe süt ve ceplerinde heyecan dolu serüvenlerle evin kapısında belirene kadar… Unutmayın, süt varsa, umut da vardır.

NEREDEN ESTİ?

Neil Gaiman.

5 YORUM
1-
Neil Gaiman her zamanki gibi harika zaten.

2-
Bu defa kitabın içindeki illüstrasyonlar ise ayrı bir harikaydı. Kitaptaki bu çizimleri görünce aklıma iki yıl önce sınıfta ders sırasında telefonuma bakarak çizdiğim bir resim geldi. Oz Büyücüsü'nün çizgi roman versiyonundan alıp çizmiştim bu resmi ve şimdi bu kitaptaki çizimlere bakınca çizim tarzlarını birbirlerine çok benzettim. Meğer gerçekten iki kitabın da çizerleri aynı kişiymiş:)
İşte bu, telefonuma yüklediğim resim:

Bu da ders sırasında çizdiğim hali:
 
3-
Gerçekten Skottie Young'ın çizimlerine bayıldım. Merak edenler için kitabın içindeki çizimlerden birkaçını da ekleyeyim hatta:





4-
Tudem Yayınları tarafından basılan bu kitap, orijinal kitabın Amerikan baskısı örnek alınarak hazırlanmış. Bir de kitabın İngiltere baskısı var. Bu baskının tek farkı ise çizerleri ve dolayısıyla çizimleri. İngiltere baskısındaki çizimler biraz daha gerçekçi ve "baba" karakteri Neil Gaiman'a tıpatıp benziyor. Ama ben Amerikan versiyonunu daha çok beğendim. Tudem Yayınları da bu versiyonu seçerek çok iyi yapmış bence:)
 

5- Benim gibi kitabın içindeki çizimlere dalıp uzun uzun bakmazsanız, 1 saatten daha kısa sürede bitirebileceğiniz eğlenceli ve harika bir Neil Gaiman kitabı bu kitap. Özellikle bunaltan bu yaz sıcaklarında bu kitabın, okuyan herkese iyi geleceğinden eminim:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin