23 Mayıs 2014 Cuma

100 Sayfa Kuralı


"100 Sayfa Kuralı" aslında zaman içinde kendi kendime uydurduğum bir kural; ama gerçekten, deneyimlerime dayanarak, en az %90 etkili olduğunu söyleyebilirim. Peki nedir bu "100 Sayfa Kuralı"? Hemen açıklayayım:

Bazı kitaplar yazım olarak ya da konu olarak ağır bir giriş yapmayı severler, böyle kitapları okurken "Acaba bıraksam mı okumayı?" diye düşündüğüm olur. Bazılarını okuduğum için pişman da olurum ama çoğunda, iyi ki okumaya devam etmişim, derim. Zaman içerisinde (epey uzun bir zaman tabii) fark ettim ki, bu tarz kitapların, okunmaya değer olduğunu anladığım sayfalar genel olarak 100. sayfaya yakın bir yerlere denk geliyor.

Ben de bu keşfimden sonra şu kararı aldım: Artık okuduğum her kitaba en azından 100. sayfasına kadar devam edeceğim. Kitap beni hala sarmadıysa, kendime, okumayı bırakma izni verebileceğim. Maalesef genelde bir umut, okumaya devam ediyorum ama sonunda çoğu zaman o kadar sıkılıyorum ki, keşke 100 Sayfa Kuralı'na uysaydım diyorum :)

https://p.gr-assets.com/540x540/fit/hostedimages/1380406362/792691.gif
"Sıkıldım!"
 NOT: Bu kural, özellikle şu tür kitaplarda çok işlev görüyor: Çok uzun kitaplarda, klasiklerde, acemi yazarların ilk kitaplarında... vs :)

NOT 2: İstisnalar kaideyi bozmaz. O yüzden, güzel bir kitabı bu kural yüzünden bıraktıysanız sorumluluk kabul etmiyorum. Hem yazar da 100 sayfa boyunca sizi etkileyebilecek bir şey yazamamışsa, kitabının okunmamasını (ne kadar güzel devam edecek de olsa), biraz da hak etmiş :)

2 yorum:

  1. Bende bu kuralı uyguluyorum,yalnız olmadığımı gördüğüme sevindim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vaay, gerçekten mi? Bak ben de çok sevindim şimdi :)

      Sil

LinkWithin