20 Ağustos 2014 Çarşamba

Veronica Mars Kitap Oldu!

   Aslında Veronica Mars'ın kitap serisi olması birkaç aylık eski bir haber ama yazmayı ertelediğimden, ancak şimdiye yetişti.

  Öncelikle, bilmeyenler için Veronica Mars'tan bahsedelim biraz: 2004-2007 yılları arasında yayınlanmış bir teenage-dedektif(?) dizisi Veronica Mars.

 Dizinin iptalinden yıllar sonra 2013'te düzenlenen bir Kickstarter kampanyasında, hayranlarının maddi desteğiyle devam niteliğinde bir film de çekilmiştir:

  Çok fazla dizi görmüş biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Veronica Mars izlediğim tüm diziler içinde ilk 3'e rahatlıkla girer. Tüm seriyi yaklaşık 4 defa, sıkılmadan izledim(hatta bazı bölümlerini daha fazla tekrarla izlemişimdir). Bu kalitede bir dizi bulmakta zorlandığımdan, tekrar 1. sezondan başlamayı da düşünmüyor değilim :) Veronica Mars'ın mükemmelliğini kelimelere dökmekte bile zorlanıyorum. Ama Kediler ve Kitaplar blogunun yazdığı Veronica Mars yazısı tüm hislerime tercüman olmuş diyebilirim. Aşağıdaki linke tıklayarak, Veronica Mars'ın neden bu kadar mükemmel olduğunu siz de görebilirsiniz:

                              Veronica Mars'ı Sevme Nedenleri

  Tamam, şimdi kitap konusuna geçebiliriz. Dizinin yaratıcısı ve senaristi ve her şeyi Rob Thomas, filmden sonraki olayları konu alacak 2 kitaplık bir anlaşma yapmış çok ünlü bir yayıneviyle. Bu arada, Rob Thomas'ın aslında Veronica Mars dizisinden bile önce yazarlık yaptığını ve romanlarının olduğunu söylemeden geçmeyelim. Serinin ilk kitabı olan "The Thousand-Dollar Tan Line" filmin gösteriminden 11 gün sonra 25 Mart 2014'de yayımlandı:
  Serinin 2. kitabı olan "Mr. Kiss and Tell" ise 28 Ekim 2014'de yayımlanacak:
  Bu kitaplar Türkiye'de ve/veya Türkçe çıkar mı bilemem, fakat bir şekilde bu kitapları okuyacağımdan emin olabilirsiniz :) Ayrıca Veronica Mars'ı canlandıran Kristen Bell'in sesinden audiobook(sesli kitap) olarak dinleme imkanınız da var. Sesli kitabın bir kısmı şöyle ki:

Tüm kitabı Kristen Bell'in sesinden dinlemek de harika bir deneyim olacaktır.  Veronica Mars dizisinde de ara ara dış ses olarak konuştuğu anlar başka bir oyuncu olsa sırıtırdı diye düşünüyorsunuz; fakat Kristen Bell'in etkileyici ses tonu çok yakışmış. Kristen Bell'in ses tonuna herkes benim gibi hayran olmuş olsa gerek, Veronica Mars dizisi bittikten sonra, Gossip Girl dizisindeki Gossip Girl dış sesini de tüm dizi boyunca Kristen Bell'e emanet etmişlerdir. Hatta dizinin finalinde de konuk oyuncu olarak yer almış:
  Kristen Bell, sesiyle, ayrıca müzik konusunda da kendisini gösteriyor. İlk olarak yine Veronica Mars'ın 1. sezonunda söylediği aşağıdaki parçayla kendine hayran bırakmıştı beni:
  Yıllar sonra, gişede 1 milyar dolardan fazla hasılat yapmış bir Disney animasyon filmi olan Frozen'da seslendirme yaparak, müzikal yeteneğini herkese ıspatlamıştır kanımca:
  Biraz da canlı performans:
  Ayrıca  Assassin’s Creed oyununda Lucy karakterini de yine Kristen Bell seslendirmiştir:
  Tamam, sesli kitap mevzusunu bahane edip Kristen Bell'i uzun uzun övdüm belki ama gerçekten tüm bu övgüleri hak ediyor. Başka bir oyuncu, beni bu diziye bu kadar bağlayamazdı sanırım.
  Son olarak, eşsiz Veronica Mars görselleriyle, yazıyı sonlandırıyorum :)












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin