29 Nisan 2015 Çarşamba

DEDEKTİF KURUKAFA #4 KARANLIK GÜNLER

PUAN: 8.5/10

KİTABIN KONUSU
           -Kitap kapağından alıntıdır. SPOILER içerir.-
Valkyrie geçide geri döndü. Rüzgar saçlarını savuruyordu. Bir an bile duraksamadı, kendini o sarı ışığın içine attı. Dedektif Kurukafa gitmiş, paralel bir boyuta geçmişti. Kural yoktu, onu kurtarmanın bir yolu ya da yöntemi olmalıydı, ama ne? Valkyrie'nin bunu düsünecek vakti hiç olmamıştı!

NEREDEN ESTİ?
Serisinin 4. kitabı olmasından ötürü:)

5 YORUM
1-Bir önceki kitap gerçekten çok uç bir noktada bitmişti ve devamını çooook merak etmiştim. Bu kitap tüm beklentilerimi karşıladı diyebiliriz. Çok iyi bir devam kitabı olmuş gerçekten. Spoiler vermeden açıklayamayacağım için bu konu üzerinde çok durmamam daha iyi olacak şu an:)

2-Kapaktan da anlaşılacağı üzere, bu kitapta Valkyrie karakteri oldukça fazla geçiyor. Serinin her kitabının bir yıllık zamanda geçmesi çok iyi olmuş. Çünkü ilk kitaplardan Valkyrie karakterine ısınıyorsunuz ve daha büyük işler yapmasını bekliyorsunuz. Ama sonuçta kız 12 yaşında olduğundan pek mantıklı gelmiyor böyle olması. Ama yazar da bunun farkında büyük ihtimal. Çünkü her kitapta Valkyrie karakteri 1 yaş daha büyüyor ve bununla orantılı olarak güçleri iyice artıp, olayları daha heyecanlı kılıyor. Bu kitapta Valkyrie 15 yaşında ve artık daha güçlü büyüler ve daha büyük işler yapabiliyor:)

3-Valkyrie'nin doğa büyüleri dışında, kara büyüyü de öğrenmeye başlaması seriyi çok farklı  yerlere götürmüş ve beklentilerin dışına çıkarak okurlarını yine şaşırtmayı başarabilmiş yazar.

4-Bazı karakterlerin geçmişlerine dair yeni bilgiler ve bunlara bağlı birkaç olayın ucu açık bırakılmış. Serinin diğer kitaplarında zamanla açıklanacak büyük ihtimalle tüm bunlar. Ama şimdilik bu kadar ucu kapalı bilgiler bile beni oldukça şaşırtmaya yetti. Asıl olaylar açıklanınca oluşacak şaşkınlığı siz düşünün artık:)

5-Kitap yine çooooooook uç bir noktada bitti. Son cümleleri okuduktan sonra birkaç saniye kımıldamadan, kitaba boş boş bakıp, kitabın sonunu sindirmeye çalıştım:) Çok iyi bir sondu yine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin